تبلیغات
به دنیای حرفه و فن خوش آمدید - روشهای انجماد مواد غذایی صفحه 176 حرفه و فن سوم راهنمایی
 

روشهای انجماد مواد غذایی صفحه 176 حرفه و فن سوم راهنمایی

نوشته شده توسط :انوشه جعفری
شنبه 13 آذر 1389-08:53 ب.ظ

سه روش صنعتی انجماد مواد غذایی وجود دارد . این روشها شامل انجماد با هوای سرد ، انجماد به وسیله تماس غیر مستقیم با ماده سرما زا و روش مستقیم یا فرو بردن در محیط سر ما زا می باشد .

در روش فریزهای هوای فشرده که سرعت آن بیش از سرعت تند باد و 15 متر بر ثانیه است برودت هوا به 29- تا 46- درجه سانتی گراد می رسد و زمان انجماد در حدود 12 تا 18 ساعت است . ساده ترین روش استفاده از اتاق انجماد است که در نوع تونلی ، مواد غذایی روی گاری یا نوار قرار گرفته و از داخل تونل انجماد انتقال می یابد و سرعت انتقال قابل تنظیم می باشد . این روش مانند فریزهای خانگی بدون برفک است که فقط هوای سرد وارد محفظه فریز می شود.


2- انجماد مواد غذایی با تماس غیر مستقیم 1- انجماد با هوای سرد : این روش قدیمی ترین و کم هزینه ترین روش از نظر تجهیزات لازم می باشد و ماده غذایی را در یک اتاق که برودت آن 23- تا 29- درجه سانتی گراد است قرار می دهند و باد بزن در داخل اتاق باعث تحرک جریان هوا می شود. زمان انجماد حدود 72 ساعت است...
سه روش صنعتی انجماد مواد غذایی وجود دارد . این روشها شامل انجماد با هوای سرد ، انجماد به وسیله تماس غیر مستقیم با ماده سرما زا و روش مستقیم یا فرو بردن در محیط سر ما زا می باشد .

در روش فریزهای هوای فشرده که سرعت آن بیش از سرعت تند باد و 15 متر بر ثانیه است برودت هوا به 29- تا 46- درجه سانتی گراد می رسد و زمان انجماد در حدود 12 تا 18 ساعت است . ساده ترین روش استفاده از اتاق انجماد است که در نوع تونلی ، مواد غذایی روی گاری یا نوار قرار گرفته و از داخل تونل انجماد انتقال می یابد و سرعت انتقال قابل تنظیم می باشد . این روش مانند فریزهای خانگی بدون برفک است که فقط هوای سرد وارد محفظه فریز می شود.

روش های صنعتی ، ماده سرما زا در داخل لوله یی است و برودت آن توسط طبق، صفحه و یا دیوار سرد به محصول انتقال می یابد . چون ماده غذایی در تماس مستقیم با ماده سرما زا نیست ، این روش انجماد را تماس غیر مستقیم می نامند .
مهم ترین فریزرهای صنعتی تماس غیر مستقیم ، فریزرهای صفحه ای می باشد که در داخل آن ماده سرما زا جریان دارد. مواد غذایی با بسته بندی نسبتاً پهن بین صفحات قرار گرفته و با وارد کردن فشار بین صفحات و محصول سطح تماس بیشتری به وجود می آید سپس درب محفظه را می بندند . بر حسب برورت ماده سر ما زا ، اندازه بسته، میزان تماس و نوع ماده غذایی زمان انجماد1-2 ساعت است برای بسته هایی با ضخامت 4-5 سانتی متر. در مورد مواد غذایی مایع و نیمه مایع معمولاً مواد غذایی به حالت یخی درآمده و سپس بعد از بسته بندی در سیستم های انجماد با هوای فشرده به طور کامل منجمد می گردند . این روش مانند محفظه یخ یخچالهای خانگی و یا مانند فریزر معمولی است.

در این روش که مواد غذایی بسته بندی شده به صورت مستقیم داخل ماد ه سرما زا غوطه ور یا اینکه اسپری ماده سر ما زا روی محصول پاشیده می شود.
مزایا : به علت تماس بیشتر بین ماده غذایی و ماده سرما زا، مقاومت در برابر انتقال حرارت به حدأقل می رسد و برای محصولاتی با شکل نا منظم مانند میگو و قارچ مناسب است و کیفیت مواد غذایی بسیار عالی خواهد بود .
مواردی که در این روش استفاده می شود :



در این روش میوه، سبزی ، گوشت و ماهی در حدأقل 1-3 ثانیه منجمد می شود .


منابع : علم مواد غذایی
مترجم : مهندس محمود فلاحی
1- انجماد با هوای سرد : این روش قدیمی ترین و کم هزینه ترین روش از نظر تجهیزات لازم می باشد و ماده غذایی را در یک اتاق که برودت آن 23- تا 29- درجه سانتی گراد است قرار می دهند و باد بزن در داخل اتاق باعث تحرک جریان هوا می شود. زمان انجماد حدود 72 ساعت است. 2- انجماد مواد غذایی با تماس غیر مستقیم 3- روش های مستقیم یا فرو بردن در ماده سرما زا(انجماد غوطه وری ) 1- کلرو سدیم که باید غلظت آب نمک 21 درصد باشد . 2- محلول پروپیلن گلیکول 60 درصد 3- ازت مایع که در اثر فشار از حالت گازی به حالت مایع در می آید و با دستگاه مخصوص به صورت اسپری قطرات ریزی روی مواد غذایی تماس پیدا می کند ولی اخیراً روش فرو بردن ماده غذایی در ازت مایع جای خود را به روش اسپری ازت مایع داده است . 4- انیدرید کربنیک مایع تحت فشار به سطح ماده غذایی اسپری می شود . 5- انجماد فرئونی که اخیراً به عنوان سر ما زا مصرف می شود و مواد غذایی در روی یک نوار نقاله حمل می شود و اسپری فرئون مایع روی آنها پاشیده می شود.




نظرات() 


How long does Achilles tendonitis last for?
شنبه 25 شهریور 1396 07:23 ق.ظ
Link exchange is nothing else but it is just placing the other person's blog link on your page at suitable place
and other person will also do similar in support of you.
Can you grow taller with exercise?
سه شنبه 7 شهریور 1396 09:42 ب.ظ
I just like the helpful information you supply in your articles.
I'll bookmark your blog and check once more here frequently.
I am somewhat sure I will be told many new stuff right right here!

Good luck for the next!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ:



آرشیو:


طبقه بندی:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


آمار وبلاگ:


آمار سایت

كد ماوس